Käytännöllisesti katsoen kaikki Kelloseppäkoulun suorittaneet työllistyvät heti valmistuttuaan.
Kolmivuotisen opiskelun jälkeen koulusta valmistuu mikromekaanikkoja ja kelloseppiä. Molemmista tulee tämän päivän korkean mekaniikan, high mechin, ammattilaisia. Kellosepän ja mikromekaanikon koulutusohjelmiin valitaan kumpaankin vuosittain 14 opiskelijaa. Opiskelijavalinta tehdään pääsykokeiden perusteella.
Opiskelu Kelloseppäkoulussa on hyvin käytännönläheistä. Koulussa opitaan itse tekemällä. Opetuksessa painottuvat silmän ja käden koordinaation kehittäminen, kädentaidot sekä ongelmanratkaisutaidot. Päästäkseen ammatissa vaadittavaan harjaantumistasoon opiskelijan on tehtävä satoja työtunteja suurta huolellisuutta ja puhtautta vaativaa työtä.
Sama opettaja vastaa 14 opiskelijan ryhmästä ensimmäisestä viimeiseen opiskeluvuoteen. Kouluaikaan sisältyy myös useita viikkoja harjoittelua alan yrityksissä ja itsenäinen opinnäytetyö.
Kelloseppäkoulu on ammattikunnan oma oppilaitos, jota ylläpitää
Kellosepäntaidon Edistämissäätiö. Koulu on samalla alan osaamis- ja kehittämiskeskus.
Kelloseppäkoulu sijaitsee Espoon Leppävaarassa >
Hakuaika Kelloseppäkouluun on 12.2. - 29.3.2018. Tarkemmat hakuohjeet näet täältä >.
Milla
Että mitenkä minusta tuli mikromekaanikko? No kun tulin rikkoneeksi mummon rippikellon, niin piti sitten hakea Kelloseppäkouluun. En kyllä rikkonut kelloa vahingossa, halusin vain tietää mitä sen sisällä on. Olin aina halunnut näprätä jotain käsilläni ja kellot olivat aika kiinnostavia. Vedin sitten kuitenkin rastin mikromekaniikkaan siinä kohdassa hakemuslomaketta, jossa kysyttiin kummalle linjalle toivoisin pääseväni opiskelemaan. Kun en ollut koskaan kuullutkaan mistään mikromekaniikasta, niin pitihän siitä ottaa selvää. Näin kertoi nauraen mikromekaanikko Milla.
Emma
Kelloseppäkoulun pääsykokeet ja niissä tehtävät soveltuvuustestit tuntuivat hienolta. Muistan miettineeni, että jos tulen valituksi, niin silloinhan voin ajatella, että pärjään koulussa ja sovin alalle. Ja sehän on mahtavaa, ei tarvinnut tehdä päätöstä ilman perusteita. Jos olisin vain kirjoittanut vastauksia kysymyksiin ja tullut niiden pohjalta valituksi, niin eihän se olisi kertonut mitään minun sopivuudestani, sanoi kelloseppä Emma.
< Hae Kelloseppäkouluun
< Kelloseppä
< Mikromekaanikko
< Koulurakennus
< Luupin etusivulle